Avond vol met pech resulteert in nederlaag Chelsea tegen United

17 februari 2020, 23:08   Bijgewerkt: 18 februari 2020, 10:24

Voor Chelsea is het competitieduel met Manchester United er een geworden om snel te vergeten. Na het uitvallen van N'golo Kanté, twee afgekeurde doelpunten, een bal op de paal en een niet gegeven rode kaart aan Harry Maguire verloor Chelsea maandagavond met 0-2.

Maguire solliciteerde in de eerste helft naar een rode kaart. De duurste verdediger ter wereld trapte na richting de edele delen van Michy Batshuayi. Zowel scheidsrechter Anthony Taylor als de VAR lieten het onbestraft. De videoscheidsrechter zou wel twee doelpunten van Chelsea afkeuren. Chelsea mocht het zichzelf ook aanrekenen dat het niet tot scoren kwam. Met name in de eerste helft, waarin Kanté al na elf minuten geblesseerd raakte, kregen The Blues voldoende kansen. Maar niet voor het eerst dit seizoen ontbrak het Chelsea aan scorend vermogen.

Manchester United toonde zich een stuk effectiever. Vlak voor het rustsignaal resulteerde de eerste mogelijkheid direct in een doelpunt. Goed voorbereidend werk van Aaron Wan-Bissaka werd met het hoofd afgerond door Anthony Martial. De doelpuntenmaker legde daarbij Andreas Christensen in de luren. De Chelsea-verdeiger had even daarvoor een tik op zijn neus gekregen en moest in de rust ook laten wisselen. Zijn vervanger Kurt Zouma dacht voor de gelijkmaker te tekenen. Maar de videoscheidsrechter oordeelde dat ploeggenoot Cesar Azpilicueta in de zestien had geduwd. Dat deed de Spanjaard inderdaad, maar hij leek eerst zelf geduwd te worden. Desalniettemin werd het doelpunt geannuleerd.

Tot overmaat van ramp voor Chelsea verdubbelde Manchester United ook nog eens de voorsprong. De man die aan rood ontsnapte verzorgde de 0-2. Maguire kopte een afgemeten hoekschop van Bruno Fernandes raak. Chelsea weigerde zich over te geven en scoorde via invaller Olivier Giroud. Ware het niet dat de VAR opnieuw spelbreker was. De videoref zag dat de Fransman een paar centimeter buitenspel stond. Alsof Chelsea niet genoeg pech had gehad, raakte Mason Mount ook nog eens de paal en wisten de Londenaren dat ook een puntje er niet meer inzat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen