AZ pakt in slotfase belangrijk punt voor return en coëfficiëntenlijst

20 februari 2020, 23:06

Waar Ajax eerder op de avond ten onder ging, is het AZ wél gelukt om een aardig Europees resultaat te boeken. Het Oostenrijkse LASK Linz werd in de eerste knock-out ronde van de Europa League op 1-1 gehouden. De gasten kwamen voor via Marko Raguz, maar in de tweede helft werd AZ beter en verdiende het vlak voor tijd een penalty. Teun Koopmeiners bezorgde de Alkmaarders een goed resultaat en schonk de Eredivisie belangrijke punten op de coëfficiëntenlijst.  

AZ werd tweede in haar Europese groep en trof met LASK de winnaar van de groep waarin PSV zat. De overwintering was een knappe prestatie, die in schril contrast staat met de recente resultaten. AZ ging de laatste weken onder meer ten onder tegen Twente en Willem II en moest zelfs toezien hoe eerstedivionist NAC de club uitschakelde in de beker. Een mooi resultaat tegen het dynamische LASK was daardoor meer dan welkom, om wat van de vorm en bravoure van voor de winterstop terug te vinden.

Het bleef voor AZ bij dat ene grote gevaar in de eerste helft. De ploeg van Arne Slot kwam moeilijk tot kansen en wist zich niet door de defensie van LASK te voetballen. LASK speelde met minder dynamiek dan in haar eerdere Europese duels, maar kwam na een klein half uur wel op voorsprong. Een verre inworp kwam terecht bij Marko Raguz, die schuin voor het doel uithaalde. Ramon Leeuwin gaf de aanvaller iets teveel ruimte en veranderde de volley vervolgens ongewild van richting, waardoor doelman Marco Bizot de inzet kansloos langs zich heen moest laten gaan: 0-1.

Na de 0-1 kon LASK de score verder uitbreiden via Renner, die eerst van dichtbij de voet van Bizot vond en later vanaf enkele meters voor het doel niet verder kwam dan de borst van Jonas Svensson. Gelukkig voor AZ bleef het alleen bij dreigen. In de tweede helft keerde het spel enigszins en kwam ook AZ tot kansen. Boadu nam opnieuw gevaarlijk positie in: rechtsback Svensson zocht de spits met een lage voorzet, maar Boadu kon de bal van dichtbij niet langs de doelman krijgen.

AZ: Marco Bizot 6, Jonas Svensson 5, Owen Wijndal 5, Ramon Leeuwin 3.5, Dani De Wit 4.5, Hakon Evjen 5 (' 73. Yukinari Sugawara -), Jordy Clasie 5.5, Teun Koopmeiners 5.5, Calvin Stengs 6, Myron Boadu 6, Oussama Idrissi 5 ('81. Ferdy Druijf -).

Man of the match: Marco Bizot 6

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen