Bosz wil prijs pakken met Bayer: "Maar wel met mooi voetbal"

24 februari 2020, 10:20

Peter Bosz zit met Bayer Leverkusen momenteel in een uitstekende fase. De oefenmeester, die recent bijtekende, speelt nog om de DFB-Pokal, Europa League en doet bovenin mee in de Bundesliga. Hij is vastbesloten om met zijn ploeg de eerste prijs te winnen van de club sinds 1993, toen Bayer de Duitse beker pakte. "Dit willen we met z'n allen, daarom heb ik ook bijgetekend."

Dat vertelt hij tegenover dagblad Trouw. "Het is onze droom om een titel te winnen", stelt Bosz. "Nee, niet het uitgangspunt, dat kan niet met clubs als Bayern en Dortmund, waar zoveel meer geld in omgaat." Bovendien is er nog een vereiste voor de coach om een prijs te winnen: "Ik wil het doen met mooi voetbal."

Lees ookBosz zet jacht op CL-ticket vol in met nieuwe winstpartij

Puur gericht op alleen het resultaat mag Bayer Leverkusen niet voetballen van Bosz. "Wat dat betreft is José Mourinho mijn tegenpool, die probeert met antivoetbal ver te komen. Maar die verliest wel van Leipzig en Chelsea, terwijl wij acht van de laatste negen wedstrijden gewonnen hebben. Het publiek vermaken, dat is de basis", stelt de coach, die overigens nog nooit een absolute hoofdprijs won in zijn loopbaan. Wel was hij een paar keer dichtbij: zo stond hij met Ajax in 2017 in de finale van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen