Willem ll wint na mindere serie duels weer knap van FC Groningen

28 februari 2020, 22:06   Bijgewerkt: 28 februari 2020, 22:12

Willem ll heeft na een paar mindere duels eindelijk weer eens gewonnen in de Eredivisie: in een kletsnat Tilburg werd FC Groningen verslagen (3-1). De Tilburgers hadden grotendeels de controle en de voorhoede was uiterst effectief in de afwerking. De volledige voorhoede, bestaande uit Evangelos Pavlidis, Mats Köhlert en Che Nunnely, was trefzeker en leidde de ploeg uit Tilburg naar de drie punten.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte genomen ter nagedachtenis aan de oud-voorzitter van Willem ll, Jan Vullings. Het veld was kletsnat door de stromende regen: die omstandigheden zorgden er ook voor dat beide teams erg zoekende waren in de openingsfase. Waar Groningen in het begin scherper oogde dan Willem ll, kregen de Tilburgers wel de eerste grote kans na bijna twintig minuten spelen. Uit een corner kopte aanvoerder Jordens Peters knap in, maar Sergio Padt tikte met een mooie zweefduik de bal uit de hoek.

Daarna behield de ploeg van Adrie Koster de controle. De ploeg uit Tilburg bleef hoog druk zetten en probeerde meerdere malen het doel van Groningen onder vuur te nemen. Na veertig minuten was het weer raak: Görkem Saglam, die de geblesseerde Mike Trésor Ndayishimiye verving en zijn basisdebuut maakte, speelde Evangelos Pavlidis knap vrij, waarna de aanvaller met een mooi schot in de verre hoek wist te scoren (2-0).

FC Groningen begon de tweede helft fel en kreeg meteen een kans via Ahmed El Messaoudi. De ploeg van Danny Buijs verloor niet alleen Kaj Sierhuis al in de winterstop, maar moet het ook voortaan doen zonder Samir Memisevic, waarvan op de dag van de wedstrijd bekend werd gemaakt dat hij een transfer maakt naar de Chinese club Hebei. De ploeg uit het Hoge Noorden wordt daardoor steeds jonger, wat ook zichtbaar was in het spel van Groningen.

Na ruim een uur spelen bracht Buijs wel twee frisse, maar ook jonge aanvallende spelers in het veld. Mohamed El Hankouri en Romano Postema moesten de aansluiting gaan zoeken. Die hoop was van korte duur, want een minuut na de wissels was het Willem ll dat toesloeg op de tegenaanval. Na een lange bal op Pavlidis was het Mats Köhlert die de bal ontving en in de lange hoek schoof, wat de 3-0 voor de ploeg uit Tilburg betekende en tevens ook de beslissing in de wedstrijd.

Na bijna tachtig minuten spelen deed Groningen nog wel wat terug via El Messaoudi, maar het was al te laat. Willem ll, dat drie wedstrijden niet kon winnen, wist nu de drie punten in eigen huis te houden. Daardoor komen ze op één punt van PSV en tanken ze zelfvertrouwen richting de lastige uitwedstrijd van volgende week in de Kuip tegen Feyenoord. Daarmee is het vertrouwen op het juiste moment teruggekeerd bij de Tilburgers. 

Opstellingen en beoordelingen*

Willem ll: Timon Wellenreuther 7, Damil Dankerlui 6,5, Sebastian Holmen 6,5, Jordens Peters 7, Miquel Nelom 6,5, Pol Llonch 5, Dries Saddiki 6, Görkem Saglam 7,5, Che Nunnely 8 (90. Elton Daniël Kabangu -), Evangelos Pavlidis 7,5 (85. Paul Gladon), Mats Köhlert 7,5 (88. Marios Vrousai -)

FC Groningen: Sergio Padt 6, Deyovaisio Zeefuik 6,5, Mike te Wierik 6, Thomas Poll 6, Azor Matusiwa 6, Ahmed El Messaoudi 6,5, Ramon-Pascal Lundqvist 6 (75. Sam Schreck), Bart van Hintem 5 (63. Mohamed El Hankouri 5,5), Daniel van Kaam 6,5, Ajdin Hrustic 6,5, Daishawn Redan 5 (63. Romano Postema 5,5)

Man of the match: Che Nunnely

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen