Koeman bevestigt Barça in januari te hebben afgewezen

4 maart 2020, 08:33

Ronald Koeman heeft bevestigd dat hij in januari door FC Barcelona is benaderd om aan de slag te gaan als hoofdtrainer. De bondscoach van het Nederlands elftal verkocht de Catalaanse club echter een 'nee'. Barça schakelde vervolgens door en stelde Quique Setién aan als opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde.

Het was een publiek geheim dat Barça heeft geprobeerd Koeman te strikken. Nu bevestigt de Nederlandse trainer in het openbaar met de Catalaanse grootmacht te hebben gesproken. "Ja, het klopt dat ik met Barça heb gesproken. Maar ik heb gezegd omdat ik bij het Nederlands elftal zit en me gecommiteerd heb aan deze baan", aldus Koeman, geciteerd door Diario Sport.

Het is niet ondenkbaar dat Barcelona na het EK terugkomt voor Koeman. De trainer ligt tot en met het WK van 2022 vast bij de KNVB, maar heeft een clausule in zijn contract staan dat hij onder bepaalde voorwaarden mag vertrekken naar zijn droomclub. "Ik kan weg voor één club, dat staat ook in de clausule. Ik kan ook rustig zeggen dat ik voor geen andere club wegga", zei hij in november bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen