Heitinga trots op Ajax O19: "Ongelooflijk belangrijke wedstrijden"

4 maart 2020, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John Heitinga is trots op het bereiken van de kwartfinale van de Youth League met Ajax Onder-19. De Amsterdamse talenten plaatsten zich dinsdag ten koste van Atlético Madrid voor de laatste acht van het prestigieuze jeugdtoernooi. Omdat er in de reguliere speeltijd niet werd gescoord, viel de beslissing in de strafschoppenreeks (6-5).

Daan Reiziger groeide in de penaltyserie uit tot held van Ajax. Hij was in blessuretijd in het veld gekomen voor eerste keeper Calvin Raatsie. Als specialist keerde Reiziger drie strafschoppen. Daarnaast schoot hij de winnende binnen. "Ik ben ongelooflijk trots op mijn jongens", reageert Heitinga tegenover De Telegraaf. "Dit zijn ongelooflijk belangrijke wedstrijden voor deze jongens. Omdat Atlético een totaal ander strijdplan heeft dan we hier in Nederland tegenkomen. Ze wilden toeslaan uit de omschakeling."

Heitinga beschikte tegen Atlético over een zeer getalenteerde ploeg. Onder meer Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Sontje Hansen stonden op het veld bij Ajax. "Veel van de jongens trainen al structureel mee met betaald en spelen eigenlijk allemaal in Jong Ajax. Het elftal dat tegen Atletico aantrad, was gemiddeld 17,9 jaar, dus nog steeds heel jong. Met ditzelfde team hebben we ook bij FC Barcelona bij de opening van het Johan Cruijff-stadion gespeeld. Daar wonnen we met 0-2 en met ontzettend goed voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen