Vlap terug in Friesland: "Balen, maar dat geldt voor iedereen"

19 maart 2020 – Nu de Belgische competitie voorlopig stilligt, zijn alle buitenlandse spelers van RSC Anderlecht teruggegaan naar hun eigen land. Zo ook Michel Vlap, die de komende tijd doorbrengt in Friesland. Hij heeft een individueel programma gekregen om zijn conditie op peil te houden.

Vlap terug in Friesland: "Balen, maar dat geldt voor iedereen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Vlap kreeg maandag toestemming om naar het noorden af te reizen. "Bizar wat er allemaal in de wereld gebeurt", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ook bij Anderlecht testte vorige week iemand positief op het coronavirus (bestuurslid Matthijs Keersebilck, red.). We zouden zondag aanvankelijk nog met drie groepen op verschillende tijden trainen, tot we hoorden dat alle wedstrijden er voorlopig uitliggen. Vrijwel alle buitenlandse spelers zijn vervolgens teruggegaan naar hun eigen land."

De 22-jarige middenvelder kan voorlopig in Friesland blijven, want tot in elk geval 5 april mogen Belgische clubs niet trainen. Net als de hele voetbalwereld staat de Fries in de wachtstand. "Balen, natuurlijk, maar dat geldt voor iedereen. Het ging de afgelopen weken lekker. Des te meer reden om de draad straks weer op te pakken", blijft hij positief.

Voor de coronapauze verkeerde Vlap in bloedvorm. Hij maakte zes goals in de laatste drie competitiewedstrijden en heeft nu in totaal al elf goals in de Pro League gemaakt.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd