Til maakt switch in Rusland: "Wil zo snel mogelijk druk zetten"

24 maart 2020, 10:25   Bijgewerkt: 24 maart 2020, 10:36

Guus Til maakte in de zomer van 2019 de overstap van AZ naar Spartak Moskou en dat was flink schakelen. De middenvelder was het bij AZ gewend om aanvallend te spelen en veel druk te geven, maar merkte dat het in Rusland totaal anders is.

De middenvelder voelt zich inmiddels op zijn plek bij de club, maar moest vooral wennen aan het voetbal. "Als het 5-4 wordt in de Eredivisie moet je niet gek opkijken! Dat gebeurt hier niet, 2-1 is al gek. Iedereen hier speelt met vijf man achterin. Dat is daar net zo normaal als het 4-3-3 spelen in Nederland", vertelt de international aan FC Afkicken.

Voor Til was de aanpassing aan het Russische voetbal lastiger dan de aanpassing aan de Russische cultuur. "Ik denk het wel ja, de nadruk ligt hier veel meer op tactiek. Op zich ben ik een losgeslagen jonge hond die overal maar druk wil zetten, dat is waar ik van houd. Maar ik het vind wel interessant om te zien hoe andere mensen tegen het voetbal aankijken en hoe zij het spelletje zien. Ik ben wel een persoon die de bal zo snel mogelijk wil hebben. Persoonlijk zou ik zo snel mogelijk druk willen zetten, dat heb ik altijd geleerd en uitgevoerd in Nederland. Nu zakken we in en wachten we tot het goede moment. Dat is switchen voor mij."

De 22-jarige middenvelder speelde dit seizoen tot dusver vijftien competitieduels voor de topclub, waarin hij één keer scoorde.

Lees ookTil zag verbetering in Moskou: "Ging beter dan voor de winterstop"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen