Te Wierik wil voetballend vermogen toevoegen bij Derby County

28 maart 2020 – Mike te Wierik verwacht volgend seizoen bij Derby County vooral veel voetballend vermogen toe te voegen. De verdediger van FC Groningen stapt komende zomer over naar de Championship-club met de opdracht om aan de bal meer te brengen. "Daar heb ik het al met trainer Phillip Cocu over gehad. Hij denkt dat de manier van voetballen goed bij me past."

Te Wierik wil voetballend vermogen toevoegen bij Derby County

Dat vertelt hij tegenover het Dagblad van het Noorden. "Er wordt van mij verwacht dat ik mijn steentje bijdraag aan het voetballen van achteruit. Nederlandse spelers hebben op dat punt denk ik wel een voorsprong", stelt hij. "Wij zijn niet anders gewend. Van ons wordt simpelweg verwacht dat we nooit een bal zomaar wegschieten. In dat opzicht heb je al snel een voorsprong in Engeland. Daar had ik het met Maikel Kieftenbeld nog over. Hij vertelde me dat ze hem bij Birmingham heel technisch vinden. Dat zal vast niet het eerste zijn dat in een supporter van FC Groningen opkomt als ze terugdenken aan Kieftenbeld", grapt hij.

Voor die tijd hoopt hij nog wel in actie te komen namens FC Groningen. "Maar gezondheid voor eenieder is op dit moment natuurlijk het belangrijkst. Dat staat voorop. Maar ik hoop nog wel een keer te mogen spelen voor FC Groningen. Het zou raar zijn al de wedstrijd tegen PSV van drie weken geleden mijn laatste is geweest. Aan de andere kant maak ik me er niet echt druk om. Er spelen nu simpelweg grotere belangen. Het moet wel verantwoord zijn."

Eredivisie

gerelateerd