KNVB zit ook in de maag met deelnemers trainerscursus

13 april 2020, 11:48

Een volgend probleem dient zich aan bij de KNVB: niet alleen moeten ze bepalen over wat te doen met de profcompetities en nog veel meer, ook moet het een beslissing maken over de bijna afgestudeerde cursisten. Voor veertien deelnemers van de UEFA Pro-opleiding geldt dat ze voor hun 'proeve van bekwaamheid' nog het veld op moeten om hun cursus af te ronden en dat kan voorlopig niet. "Wat als je een stap wil of kan maken als hoofdtrainer?", vraagt Kevin Hofland zich af.

Dat vertelt de op papier assistent-trainer van Fortuna Sittard tegenover het Algemeen Dagblad. De cursus is voor het grootste deel al afgerond, maar nog niet helemaal. Dat geldt voor onder andere Dirk Kuyt, John Heitinga, Willem Weijs, Jessica Torny, Rick Kruys, Dennis van der Ree, Aleksander Rankovic, en Rob Penders. En dus Hofland, die door deze ontwikkeling de gesprekken met Fortuna Sittard op een laag pitje heeft moeten zetten. "Zou je ergens anders de kans als hoofdtrainer kunnen krijgen?", vraagt Hofland, die nu formeel nog niet als eindverantwoordelijke aan het werk mag, zich hardop af.

"Ik denk dat het voor ons nog relatief meevalt, de gevolgen voor trainers in de lagere cursussen zijn ingrijpender", stelt Hofland. "Daar gaat het om trainers die vaak in oktober/november al hun jawoord geven aan clubs voor het seizoen erop. Kan dat doorgaan zonder officieel diploma of niet?", wil hij tevens weten. Hofland heeft zijn vragen neergelegd bij de KNVB, die ongetwijfeld ook in deze zaak naar een oplossing zoekt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen