Koster rekent nog niet op 'Europa': "Kleine slag om de arm"

16 mei 2020, 15:39

In principe is Willem II verder zeker van een ticket voor Europees voetbal, wat voor grote ontevredenheid leidde bij FC Utrecht. Trainer Adrie Koster rekent zich echter nog niet helemaal rijk. De oefenmeester weet dat de UEFA nog goedkeuring moet geven aan de beslissing van de KNVB om Willem II Europa in te sturen.

Koster had gehoopt op goed nieuws en kreeg dat ook van de bond. "Heel verrassend was het niet meer, want het lag in de lijn der verwachting dat de KNVB de richtlijnen van de UEFA zou gaan volgen. Op basis daarvan wisten we dat we in aanmerking zouden komen voor Europees voetbal", zegt Koster tegen Voetbal International. "Wij spelen natuurlijk ook liever de competitie uit, dus je bent niet euforisch als de uitslag dan bekend wordt. Ook vanwege de bizarre tijd waarin we leven. Maar ik voelde wel gepaste blijdschap. Ik hou nog een kleine slag om de arm, want de UEFA moet nog bepalen of de KNVB de juiste beslissing heeft genomen. Dat horen we pas eind mei. Niet iedereen is tevreden met de beslissing die is genomen."

Qua voetbal heeft Willem II grote indruk gemaakt. Vreemd is het dan ook niet dat de ploeg knap vijfde stond. "Driekwart is gespeeld, dus dit Europese ticket is wel verdiend. Het is gewoon een heel knappe prestatie. Als je voor het seizoen de vijfde plaats voor Willem II had voorspeld na 26 wedstrijden, dan had ik gezegd: "Droom verder." Er was heel wat weggevallen bij ons. Fran Sol, Renato Tapia, Daniel Crowley, Diego Palacios, Alexander Isak. Dat hebben we goed kunnen opvangen en het team is enorm naar elkaar toegegroeid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen