Telstar-preses De Waard: "Heel stuk zeilen met harde wind tegen"

16 mei 2020, 19:06

KNVB-directeur Eric Gudde liet zaterdag weten dat hij bang is dat er mogelijk clubs gaan omvallen door de coronacrisis. Met name over de Eerste Divisie zijn de zorgen groot, zo weet ook Telstar-voorzitter Pieter de Waard. Hij beseft dat het loodzware tijden zijn voor zijn kleine club.

Het 59-jarige boegbeeld van de club vertelt aan de NOS hoe zijn club omgaat met de crisis. "Gelijk aan de premier sturen wij in de mist. En als die is opgetrokken, moeten we een heel stuk gaan zeilen met harde wind tegen", zegt De Waard "En zo zal het bij meerdere clubs zijn. Maar daar ga ik niet over oordelen, ik kijk alleen naar onszelf."

De Waard was eerder van mening dat de overheid geen geld moet geven aan de voetbalwereld, maar is inmiddels van standpunt veranderd. "Als club vinden we dat de staat geen geld moet storten in een bodemloze put", stelt De Waard. "Maar deze situatie is natuurlijk anders. Er worden maatregelen getroffen buiten onze macht om. Wij zullen de steun niet afwijzen."

De Waard was eerder in de race om voorzitter van de KNVB te worden, maar moest het afleggen tegen Just Spee. Hij heeft zich daar nog niet bij neergelegd. "Ik rust niet eerder dan dat ik aan het hoofd heb gestaan van onze mooie voetbalbond. Over tweeënhalf jaar begint mijn volgende campagne."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen