Heracles scoort erop los: Armenteros maakt hattrick als invaller

24 februari 2023, 22:10
Heracles scoort erop los: Armenteros maakt hattrick als invaller

Heracles Almelo is vrijdagavond meer dan geslaagd in de missie om de druk op koploper PEC Zwolle op te voeren. Daarvoor moest het in eigen huis in ieder geval winnen van Telstar, maar het boekte zelfs een heuse monsterzege. Heracles won met liefst 7-0, waarmee de recordzege van dit seizoen werd geëvenaard. De grote uitblinker was Samuel Armenteros, die nota bene als invaller een hattrick maakte. 

Omdat koploper PEC Zwolle pas maandag in actie komt, waren de ogen vrijdagavond vooral gericht op achtervolger Heracles Almelo. De ploeg van John Lammers legde vervolgens een fraaie voetbalshow op de mat. Al in de eerste helft had het flink afstand genomen van tegenstander Telstar. Door goals van Anas Ouahim (2), Nikolai Laursen en Samuel Armenteros stond het bij rust al 4-0. Laatstgenoemde kwam pas later binnen de lijnen, maar tekende kort na die invalbeurt voor de mooiste van de vier door na een knappe solo ook doelman Ronald Koeman vanuit een moeilijke hoek te kloppen.

Zoals vaker na een dergelijke eerste helft, nam Heracles na rust wat gas terug. Pas in het laatste kwartier lukte het de thuisploeg om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Dat gebeurde in minuut 77 via Emil Hansson, waarna Armenteros drie minuten later zijn tweede prachtige solo en bijbehorende goal liet zien. In de absolute slotfase maakte de invaller zijn hattrick ook nog compleet. Het was zijn minste treffer van de avond, maar wel een waarmee Heracles de recordzege van dit seizoen - de 8-1 tegen FC Dordrecht - evenaarde. Bovendien werd de druk op PEC Zwolle dankzij de 7-0 overwinning flink opgevoerd. Het gat is drie punten als de koploper maandag op bezoek gaat bij MVV. 

Almere City slaat gat, Willem II klimt

Onder Heracles ligt alles dicht bij elkaar, al deed Almere City vrijdag wel goede zaken door met 0-2 te winnen van Roda JC. Alleen Willem II heeft de nummer drie nog in het vizier, nadat het zelf een krappe 2-1 zege boekte op Jong Ajax. Voor achtervolgers VVV-Venlo en FC Eindhoven was de avond minder geslaagd. Zij verloren van respectievelijk TOP Oss (0-1) en De Graafschap (0-4) en zijn de directe aansluiting met plek drie voorlopig kwijt.

Alle uitslagen

Heracles Almelo - Telstar 7-0

Roda JC - Almere City 0-2

Willem II - Jong Ajax 2-1

VVV-Venlo - TOP Oss 0-1

FC Eindhoven - De Graafschap 0-4

NAC Breda - FC Dordrecht 3-2

Helmond Sport - Jong FC Utrecht 2-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen