Memphis demonstreert weer: "We gaan het niet meer accepteren"

3 juni 2020, 23:33

Memphis Depay heeft weer gedemonstreerd tegen racisme en politiegeweld. De Oranje-international was woensdagmiddag aanwezig bij de demonstratie bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Twee dagen geleden stond Memphis op De Dam in Amsterdam.

Wereldwijd zijn de voorbije week mensen de straat op gegaan na de dood van George Floyd. De Amerikaanse zwarte man kwam om het leven door politiegeweld. Een agent hield minutenlang zijn knie op de nek van de man en negeerde de noodkreten van de arrestant. 'I can't breathe', zei hij elf keer.

Ook in Nederland vonden de voorbije dagen een aantal Black Lives Matter-demonstraties plaats. Bij het RTL 4-programma Beau legt Memphis zijn aanwezigheid in Amsterdam en Rotterdam uit. "Ik voelde in mijn hart dat ik daar moest zijn. Ik zie wat er in de wereld en in Nederland gebeurt. Ik ervaar het sinds ik klein ben. Allerlei soorten kleuren komen in opstand, voor ons. Dingen worden ondergesneeuwd. Ik vond het mijn plicht om daar te staan."

"Er wordt altijd maar gezegd dat ik een voorbeeldfunctie heb, maar ook ik heb gevoel. En ik heb ook met veel pijnlijke dingen in mijn leven moeten dealen. Dat alles bij elkaar gaf mij een prima reden om daar te gaan staan", gaat hij verder. Op de vraag van Beau of hij weleens racistisch wordt bejegend, antwoordt Memphis bevestigend. "Laatst werd ik nog bananenplukker genoemd. Niet face-to-face, maar over het internet. Het zit tot hier, het is nu klaar. We gaan het niet meer accepteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen