Upamecano moet in zomer verlengen of vertrekken bij RB Leipzig

9 juni 2020, 20:44

De komende weken zijn cruciaal voor de toekomst van Dayot Upamecano. RB Leipzig zet de talentvolle centrale verdediger voor een duidelijke keuze: verlengen of vertrekken. Het contract van de 21-jarige Fransman, die dit seizoen doorbrak, loopt over een jaar af. "We laten hem niet transfervrij gaan."

In de huidige situatie kan Leipzig alleen komende zomer nog een mooie transfersom voor Upamecano vangen. Zijn contract zou tot 30 juni ook een gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro bevatten. Volgens BILD heeft Upamecano zelf nog een derde optie voor ogen en dat is komend seizoen met een aflopend contract beginnen. Voor Leipzig is dat onbespreekbaar.

"Upa is voor ons een erg belangrijke speler en een van de meest gewilde talenten op zijn positie", zegt Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff. "We hebben duidelijke afspraken met hem en zijn zaakwaarnemer. We laten hem niet transfervrij gaan. Als club kunnen we ons dat niet veroorloven. Er bestaan dus twee opties: verlengen of vertrekken. Ik weet zeker dat we relatief snel weten welke kant het opgaat."

Sinds de herstart van de Bundesliga verkeert Upamecano niet in zijn beste vorm. Afgelopen weekend tegen SC Paderborn werd hij nog met rood van het veld gestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen