Weghorst kan Bosz niet helpen, HSV geeft zege weg

16 juni 2020, 20:25   Bijgewerkt: 16 juni 2020, 20:36

Wout Weghorst is er niet in geslaagd om Peter Bosz een handje te helpen in de strijd om de Champions League-tickets. Als nummer zes hoopte de Nederlandse spits met VfL Wolfsburg ook zichzelf een dienst te bewijzen voor een Europa League-plaats, maar werd door nummer vijf Borussia Mönchengladbach kansloos gelaten. Het verschil op de ranglijst dat inmiddels dertien punten bedraagt, werd duidelijk zichtbaar op het veld: 3-0.

En dus keert BMG in elk geval voor even terug naar de vierde plaats in de Bundesliga, de laagste plek die rechtgeeft op Champions League-voetbal. Bosz is met Bayer Leverkusen ook nog volop in de race en had wellicht gehoopt hulp te krijgen van Weghorst, maar de Nederlandse spits stond in de eerste helft op een eiland en was behalve wat harde overtredingen ontzichtbaar.

Die overtredingen kwamen vooral voort uit frustratie, omdat het ondanks een prima begin al snel achterkwam via Jonas Hofmann. Binnen tien minuten werd hij fraai bediend door Breel Embolo en tekende voor de 1-0 en na een half uur ook voor de verdubbeling van de score. Direct na de pauze had hij ook voor zijn derde moeten zorgen, maar schoot hij een opgelegde kans rakelings naast.

Het was wachten op de derde treffer van de ploeg van Marco Rose en die viel uiteindelijk via Lars Stindl, na balverlies van Wolfsburg. Op aangeven van Ibrahima Traoré werkte hij simpel de beslissing op de borden, waardoor Leverkusen morgen (woensdag) moet winnen en ook Wolfsburg nog aan de bak moet om het virtuele EL-ticket, waar de zesde en zevende plaats recht op geven, te verdedigen.

Hamburger SV – VfL Osnabrück 1-1

Zonder de geschorste Rick van Drongelen is Hamburger SV er opnieuw niet in geslaagd om een voorsprong over de streep te trekken. De nummer twee van de 2. Bundesliga kwam via een fraaie treffer van Martin Harnik op voorsprong, maar zoals wel vaker na de coronastop gaf het een voorsprong uit handen. Mortiz Heyer profiteerde namelijk van geblunder bij Julian Pollersbeck en bezorgde de ploeg van de afwezige Joost van Aken (blessure) een punt in de strijd tegen degradatie.

HSV moet zodoende vrezen de tweede plaats kwijt te raken in de laatste weken. Timo Letschert stond negentig minuten op het veld en wilde in blessuretijd nog een strafschop bij een corner, maar kreeg die niet. Door de woede, die hij ook na het laatste fluitsignaal nog duidelijk had, ging hij bovendien op de bon. Door het gelijkspel van Hamburger SV is koploper Arminia Bielefeld bovendien verzekerd van promotie naar de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen