Na zeven duels ontslagen Van Wijk wil 'handhavingbonus' alsnog

21 juni 2020, 09:09   Bijgewerkt: 21 juni 2020, 09:15

Dennis van Wijk eist nog twintigduizend euro van KV Oostende. De oefenmeester werd weliswaar zeven duels na zijn aanstelling in december alweer ontslagen bij de Jupiler Pro League-club, maar had een bonus bedongen bij handhaving op het hoogste niveau. Omdat dat uiteindelijk is gebeurd, heeft hij een aangetekende brief gestuurd naar zijn oude werkgever.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. In december werd de oud-coach van onder andere Willem II, Antwerp en Beerschot Wilrijk aangesteld, maar behaalde in zeven duels slechts vier punten. Dat was reden voor de Belgische club om Van Wijk alweer te ontslaan. Zonder hem had Oostende het moeilijk, maar na dertig speelrondes stond het uiteindelijk op een veilige plaats. Omdat het seizoen voortijdig werd afgebroken, was handhaving een feit.

Voor Van Wijk was het een reden om zijn advocaat een brief te laten sturen: de bonuspremie in zijn contract was immers actief geworden door de handhaving. Hoewel de bijdrage van de coach beperkt was en de club nog had kunnen degraderen zonder corona, rekent Van Wijk dus op het bedrag. Ongetwijfeld zal Oostende kijken naar de mogelijkheden van beroep.

Lees terugKV Oostende zet Van Wijk al na twee maanden op straat

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen