Ten Hag helder: "Niemand kan Ziyech opvolgen"

25 juni 2020, 12:55

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat (de rol van) Hakim Ziyech volgend seizoen niet te vervangen is in het elftal. De oefenmeester van de Amsterdammers weet dat zulke specifieke kwaliteiten niet zomaar te vinden zijn bij andere spelers. "Daar moet je ook niet naar willen zoeken. Hij heeft zulke specifieke kwaliteiten."

Dat vertelt hij tegenover Ajax Life. "Hakim was heel bepalend in ons aanvalsspel. We moeten opnieuw aan automatismen werken. Zoals altijd", aldus Ten Hag, die niet verwacht een vervanger te vinden van de Marokkaan. "Niemand kan Hakim opvolgen."

Hetzelfde gold in zekere zin voor Frenkie de Jong afgelopen seizoen, zo stelt Ten Hag. "Zij zijn spelers met zo'n eigen identiteit. Daar wil je een nieuwe speler niet mee belasten. Wat we wél doen, is zoeken naar creativiteit en naar spelers die in aanvallend opzicht het verschil kunnen maken. Daarnaast heeft Ajax gelukkig een aantal spelers in de opleiding die dat op termijn ook kunnen."

Daardoor heeft Ten Hag weer veel zin om een nieuw elftal op te bouwen, ondanks het vertrek van onder andere de spelbepalende De Jong en Ziyech in de afgelopen twee zomers. "Als je als trainer de motivatie niet meer hebt om die doelen te willen halen, moet je helemaal stoppen met dit vak. Als ik al niet meer gemotiveerd ben, hoe krijg ik de spelers dan gemotiveerd? Dat kan niet. Daarvoor is dit trainersvak gewoon te zwaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen