Domper Frenkie: nog altijd niet bij de Barcelona-selectie

10 juli 2020 – Frenkie de Jong ontbreekt nog altijd in de wedstrijdselectie van FC Barcelona. De middenvelder leek op weg naar een rentree bij de Catalaanse grootmacht tegen Real Valladolid, maar is niet fit genoeg om speelminuten te maken. Daarom zit de Nederlander opnieuw niet bij de groep en zit voor hem het La Liga-seizoen er zo goed als op. De naar Juventus vertrekkende Arthur ontbreekt eveneens bij de selectie van Quique Setién.

Domper Frenkie: nog altijd niet bij de Barcelona-selectie

De blessure van De Jong ziet in de scholspier (in het onderbeen) van zijn rechterkuit. Tegen Real Mallorca bij de hervatting liep de Nederlander een vervelende spierblessure op en werd op eigen verzoek gewisseld. Hoewel hij tegen Leganés nog bij de wedstrijdselectie zat, ontbrak hij de vijf duels daarna helemaal. Ook het treffen met Valladolid komt dus te vroeg, ondanks dat hij weer volop meetraint bij de Catalanen.

Lees ook: 'Frenkie de Jong en Barca-spelers niet blij met medische staf'

FC Barcelona speelt nog slechts drie wedstrijden in de Primera Division, waarbij er de laatste duels mogelijk niets meer op het spel staat. De achterstand op Real Madrid is momenteel namelijk al vier punten. Alleen tegen Osasuna (15 juli) en Deportivo Alavés (19 juli) kan De Jong nog in actie komen, maar hij zal eerst ook nog ritme op moeten doen voor hij terugkeert in de basis.

Daarmee is het La Liga-seizoen van De Jong zo goed als zeker voorbij en zal hij ritme op mogen doen voor het restant van de Champions League. Daarin treft het Napoli nog in de achtste finales en daarna eventueel de winnaar van Bayern München - Chelsea, wat normaliter eerstgenoemde wordt. Daarmee lijkt de verwachting van De Jong wel werkelijkheid te worden: hij had zelf gedacht niet meer te spelen in La Liga en zou zelfs hebben gevraagd om terug te mogen keren naar Nederland. Dat is niet (meer) aan de orde, helemaal niet nu hij de groepstraining weer heeft hervat.

Eredivisie

gerelateerd