Huurlingenleger bij FC Twente: "We hebben geen andere keus"

21 juli 2020, 09:18

Ook dit seizoen trekt FC Twente een blik aan huurspelers los. Zodra Ajacied Danilo en Nathan Markelo (Everton) gepresenteerd zijn, staat het aantal nieuwe huurlingen voor komend seizoen alweer op vier. Twente strikte eerder al Vaclav Cerny (FC Utrecht) en Kik Pierie (Ajax). Giorgi Aburjania werd een jaar geleden voor twee jaar gehuurd van Sevilla. Het zullen ook zeker niet de laatste huurlingen zijn die naar Enschede komen.

"Wij hebben op dit moment maar één doel en dat is een goede selectie samenstellen, waarmee we niet in de problemen komen", zegt technisch directeur Jan Streuer tegen de Tubantia. "En als wij die kwaliteit binnen willen halen, dan hebben we geen andere keus. Wij kunnen geen transfersommen of hoge salarissen betalen, dus zullen we het op deze manier moeten doen. Al bestaat onze selectie straks echt nog wel voor minimaal de helft uit eigen spelers."

Na Cerny, Pierie, Markelo en Danilo volgen er nog meer huurlingen. "Ik heb geen maximumaantal in mijn hoofd. Het is voor ons lastig manoeuvreren op de markt van transfervrije spelers. Er is geen club die z'n beste  spelers zomaar uit hun contract laten lopen. De spoeling aan goede transfervrije spelers is daarom dun. En als er al een interessante speler is, dan zit je in de concurrentiestrijd met een stuk of vijf clubs."

Tubantia weet dat het huurcontract met Danilo een doorverkooppercentage bevat. Zodra Ajax hem een keer definitief verkoopt, gaat een deel van de transfersom richting de Grolsch Veste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen