Hamdi over twee besmettingen: "We hopen dat het hierbij blijft"

21 juli 2020, 17:40

Bij ADO Den Haag zijn er dinsdag twee coronabesmettingen gemeld. Het gaat om een medewerker en een speler van de club uit de Hofstad. Algemeen directeur Mohammed Hamdi zegt dat ADO zich strikt aan de regels houdt en hoopt er niet meer besmettingen bijkomen in de selectie. Als dat het geval is, komt de voorbereiding niet in gevaar.

Voetbalclubs moeten zeer alert zijn op coronagevallen, weet Hamdi. "Het blijft een heel lastig proces, het houdt niet op", zegt Hamdi tegen het Algemeen Dagblad. "We hebben ermee te dealen, het virus is helaas onder ons. Ik heb veel contact met de Chinese grootaandeelhouder in Peking. Ze zeggen daar dat je de klok er gelijk op kunt zetten dat er een tweede fase komt."

ADO is direct in actie gekomen na de gevallen. De fanshop is gesloten en er wordt niet meer op kantoor gewerkt. "We moeten voorzichtig zijn en blijven. Iedereen wil het normale leven terug, maar dat gaat niet zomaar. Zolang er geen vaccin is, kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn", zegt Hamdi.

Lees ook: Corona treft ADO Den Haag: speler en medewerker testen positief

De selectie van ADO blijft trainen. De spelers die niet besmet zijn, hoeven niet in quarantaine. ADO gaat op trainingskamp naar Mierlo in Brabant. Op vrijdag 31 juli speelt de ploeg een oefenduel met MVV. "Die staat op dit moment niet op losse schroeven", stelt de directeur. "Wie positief getest is, is gelijk in thuisquarantaine geplaatst. Verder gaan we iedereen binnen de club opnieuw testen. Wat als er meer gevallen zijn? We hopen dat het hierbij blijft. Dan kunnen we de rest van de voorbereiding vervolgen, maar wel met strikte voorzichtigheid. Zijn er meer, dan gaan we in conclaaf over wat er mogelijk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen