AFC Bournemouth breekt na degradatie met trainer Howe

1 augustus 2020 – AFC Bournemouth gaat voor het komende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De Engelse club maakt via de officiële kanalen bekend dat het na bijna acht jaar afscheid neemt van Eddie Howe. De 42-jarige trainer slaagde er afgelopen seizoen niet in om The Cherries in de Premier League te houden.

AFC Bournemouth breekt na degradatie met trainer Howe

De club van Oranje-international Nathan Aké degradeerde een week geleden op de laatste speeldag van de Premier League. Bournemouth eindigde het seizoen op de achttiende plaats, op slechts één punt van de veilige zeventiende plek. Voor de club kwam zo een einde aan een verblijf van vijf jaar op het hoogste Engels niveau. Al die jaren stond Howe aan het roer bij de club uit Bournemouth.

Het was Howe die Bournemouth vanaf 2012 vanuit de League One via het Championship naar de Premier League had geloodst. Ondanks de vele successen en een doorlopend contract hebben de club en trainer in onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen. "Bournemouth blijft voor altijd in mijn hart, maar ik ben ervan overtuigd dat dit het juiste moment is voor de club iets te veranderen", aldus Howe.

Premier League

gerelateerd