Unnerstall strijdt met Zoet: "Voetballen niet mijn sterkste punt"

5 augustus 2020, 15:32

PSV-keepers Lars Unnerstall en Jeroen Zoet moeten onder Roger Schmidt de concurrentiestrijd opnieuw met elkaar aangaan. Unnerstall beseft dat zijn landgenoot graag met een meevoetballende keeper spelen. "Ik ben een goede doelman, maar voetballen is niet mijn sterkste punt", realiseert de dertigjarige Duitser zich.

"Maar daar werk ik wel aan. Je bent nooit te oud om te leren. Uiteindelijk moet een doelman ook ballen tegenhouden", zegt Unnerstall tegen Voetbal International. "Jeroen en ik gaan goed samen. Voor mij is het niet persoonlijk. We willen allebei graag op doel staan, maar wij maken die keuze toch niet? We kunnen ons enkel en alleen zo goed mogelijk tonen op trainingen en in wedstrijden. Er is een nieuwe trainer, krediet bestaat niet meer. Ik moet gewoon presteren en dan hoop ik gewoon te gaan keepen."

Unnerstall vindt het logisch dat hem een nieuwe concurrentiestrijd met Zoet, die vorig seizoen zijn plek onder de lat kwijtraakte en zich in de tweede seizoenshelft liet verhuren aan FC Utrecht. "Jeroen is een goede keeper, maar dat ben ik ook. Hij heeft heel wat jaren onder de lat gestaan, ik het einde van vorig seizoen. We hebben een nieuwe trainer en een nieuwe keeperstrainer (Raimond van der Gouw, red.). Zij willen van iedereen een eerlijk beeld krijgen. Dat vind ik normaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen