Stevige kritiek op Makkelie: 'Dit is moeilijk te accepteren'

16 augustus 2020, 09:04   Bijgewerkt: 16 augustus 2020, 09:58

Aymeric Laporte speelde ongewild in grote rol in het duel tussen Manchester City en Olympique Lyon (1-3). De Franse verdediger gleed weg bij de 1-2 van Moussa Dembélé en Danny Makkelie en consorten zagen er geen overtreding in. Een fout, vindt de verdediger. Hij stelt dat hij wel degelijk werd aangetikt en dat de goal niet had mogen tellen.

Makkelie liet doorgaan en ook de VAR greep niet in. Laporte is er echter van overtuigd dat dit wel had moeten gebeuren. Hij kreeg daarbij steun van Rio Ferdinand, legende van rivaal Manchester United. "Ik vind het een duidelijke overtreding", zei de analyticus bij BT Sport. "Er is honderd procent contact. Ik kan niet begrijpen dat er niet wordt gefloten. Dit is een overtreding en Dembélé gaat daarna op het doel af om te scoren."

Laporte haalde op Twitter dat fragment van Ferdinand aan om zijn gelijk te halen. 'We kunnen toch niet zeggen dat Rio Ferdinand een groot City-fan is of wel? Ik ben een voetballer, maar een man op de eerste plaats. We hebben in deze wedstrijd allemaal fouten gemaakt. En ik neem ook mijn verantwoordelijkheid voor de slechte teamprestatie van vanavond. Maar deze keuze is moeilijk te accepteren, zeker in de knock-outfase en vanwege de hulp van de VAR.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen