Malone alsnog richting NAC, Van Anholt naar Cyprus

17 augustus 2020 – NAC Breda krijgt op korte termijn versterking van Dion Malone. De verdediger annex middenvelder wilde bij voorkeur naar het buitenland, maar heeft na zijn vertrek bij ADO Den Haag toch gekozen voor een hereniging met trainer Maurice Steijn. Mogelijk komt daar proefspeler Torino Hunte nog bij, terwijl Pele van Anholt een nieuwe werkgever heeft gevonden.

Malone alsnog richting NAC, Van Anholt naar Cyprus

Dat schrijft BN/De Stem althans. Eerder werd DJ Buffonge ("Een pareltje") al vastgelegd, net als Moreno Rutten, terwijl het naast de komst van Johnatan Opoku greep. "Zutphen - Doetinchem is voor hem aan te rijden. We waren heel dicht bij zijn komst. Echt zonde", stelt Steijn, die alleen voor kwaliteit wil gaan. "Met Rutten, een kwaliteitsspeler voor drie posities, heb ik ook lang moeten wachten. Liever besteed ik iets meer aandacht aan een speler als ik zeker weet dat ik dan een hele goede ploeg krijg."

Of alle versterkingen uiteindelijk leiden tot een serieuze gooi naar promotie, vindt Steijn lastig inschatten.  "Als we vijf wedstrijden onderweg zijn en de transferperiode zit erop, valt pas op te maken of je titelkandidaat bent. Neem De Graafschap, die club heeft al zeven versterkingen en is titelkandidaat. Als wij er straks ook vier of vijf spelers bij krijgen en enigszins in het spoor blijven in de competitie, kunnen we uitspreken dat we er echt voor gaan. Óf dat twee à drie ploegen beduidend beter zijn, dan gaan we voor de nacompetitie."

Steijn erkent dat er nog kwaliteit bij moet komen, waarbij Kaj de Rooij (FC Eindhoven) op belangstelling kan rekenen. Nick Runderkamp (ex-Volendam, als breedteversterking) en buitenspeler Torino Hunte zijn op proef. "Hunte ben ik twee jaar uit het oog verloren. We zoeken diepte en doelpunten. Dat heeft hij tot nu toe niet kunnen laten zien. Bohui vult het de laatste dagen wel goed in waardoor we daar iets meer mogelijkheden hebben. Toch steek ik niet onder stoelen of banken dat wij mensen zoeken voorin."

Van Anholt maakte een deel van de voorbereiding van NAC Breda nog wel mee, maar kreeg te horen dat hij geen nieuw contract kreeg. De vleugelverdediger die eerder onder contract stond bij onder andere Willem II en sc Heerenveen heeft bij Paralimni uit Cyprus een handtekening gezet.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd