Van Hecke ontbreekt bij NAC, transfer dan toch aanstaande

19 augustus 2020, 08:51

De transfer van NAC Breda-talent Jan Paul van Hecke is dan toch eindelijk aanstaande. De verdediger ontbrak dinsdagavond bij de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-2 winst), om geen risico meer te lopen omtrent zijn fysieke gesteld wordt. De verwachting is dat hij de overstap maakt naar Brighton & Hove Albion, dat hem direct verhuurt aan FC Utrecht.

Dat schrijft BN/De Stem althans. "Jan Paul heeft een gesprek gehad met algemeen directeur Mattijs Manders, waarin hij zijn vertrekwens aangaf. Dan is het beter om fit te blijven. Wij moeten door, dan kies ik voor spelers die er bij de competitiestart wel zijn", legde Maurice Steijn de afwezigheid van de centrale verdediger uit.

Eerder al werd Van Hecke concreet gelinkt aan AS Monaco, maar ondanks dat hij daar een veelvoud kon verdienen van zijn salaris in Breda, besloot hij niet te gaan. Het liefst maakt hij een stap naar de Eredivisie, maar die clubs konden veelal niet aan de eisen voldoen van NAC Breda. Met deze constructie lijken er derhalve alleen maar winnaars te komen.

Lees ook: Malone alsnog richting NAC

Colin Rösler is een van de potentiële vervangers van Van Hecke in de basis bij NAC Breda. De centrale verdediger laat tegenover hetzelfde dagblad weten dat de selectie Van Hecke deze stap enorm gunt. "Het is een mooie tijd voor Jan Paul. Iedereen is geïnteresseerd in hem. Ik gun hem de beste toekomst. Zelf probeer ik vooral op mezelf te letten en te zorgen dat ik er klaar voor ben." Nacho Monsalve, afgelopen jaar nog aanvoerder, is een andere optie om de positie van Van Hecke over te nemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen