Voorselectie Oranje in post-Koeman-tijdperk: Schuurs debuteert

19 augustus 2020, 13:12   Bijgewerkt: 19 augustus 2020, 13:19

Het zijn drukke dagen bij de KNVB, dat woensdagochtend heeft laten weten dat Ronald Koeman is verkast naar FC Barcelona. Daarbij komt dat de bond woensdag ook de voorselectie van Oranje heeft aangekondigd. In de 32-koppige spelersgroep is Perr Schuurs de opvallendste naam.

De selectie is opgesteld door Ronald Koeman, waardoor dit zijn laatste klus was bij Oranje. Dwight Lodeweges zal bij de komende interlands als hoofdverantwoordelijke op de bank zal zitten. Oranje speelt twee wedstrijden in de UEFA Nations League, tegen Polen (4 september) en Italië (7 september). In de voorselectie die woensdag is gemeld, is Schuurs de opvallendste naam. De twintigjarige verdediger was er nog niet eerder bij en heeft zich bij Ajax in de picture gespeeld. Eerder speelde hij al wel interlands voor Jong Oranje.

Mohamed Ihattaren (PSV), Teun Koopmeiners en Owen Wijndal (beiden AZ) maakten al wel eerder deel uit van de voorlopige selectie. In maart stonden ze op de lijst voor de later geannuleerde vriendschappelijke interlands met Verenigde Staten en Spanje. De definitieve selectie haalden zij nog niet, mogelijk gaat dat nu dus wel gebeuren. Zij kunnen, mits ze in de definitieve groep zitten, hun debuut voor Oranje gaan maken. Ook Tim Krul en Leroy Fer zitten bij de groep. Ryan Babel, Kevin Strootman en Tonny Vilhena, die niet kunnen terugkijken op hun sterkste seizoen, zitten er ook bij.

Opmerkelijk is dat AZ met vijf spelers hofleverancier is van de voorselectie van het Nederlands elftal. Feyenoord is met één speler matig vertegenwoordigd in de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen