Koeman gepresenteerd bij FC Barcelona: "Een droom die uitkomt"

19 augustus 2020, 19:17   Bijgewerkt: 19 augustus 2020, 19:57

Ronald Koeman is woensdagavond officieel gepresenteerd door FC Barcelona. Na inleidende woorden van clubpresident Josep María Bartomeu sprak de nieuwe trainer van de Catalaanse club de pers in Camp Nou toe. "Het is een dag om blij en trots te zijn. Iedereen weet dat Barça mijn huis is. Het wordt hard werken om van FC Barcelona weer het beste team ter wereld te maken. Voor mij is het een droom die uitkomt."

Koeman, die aan het einde van de middag zijn tweejarige contract bij FC Barcelona ondertekende, werd door de aanwezige pers gevraagd naar zijn plannen bij Barça, de geruchten rond Lionel Messi, de smadelijke uitschakeling van Barcelona in de Champions League, Donny van de Beek, Luis Suárez, Frenkie de Jong en zijn vertrek bij het Nederlands elftal.

"Ik heb al heel wat jaren ervaring als trainer en heb als speler veel van trainers geleerd. Ik denk dat ik geschikt ben om op dit moment Barcelona te trainen", zei Koeman, al snel een een vraag kreeg over Lionel Messi. Het gerucht doet de ronde dat de Argentijn Barça deze zomer wil verlaten. "Hij is de beste speler ter wereld. Die wil je in je ploeg hebben, niet bij de tegenstander. Het is een eer om met Messi te werken. Hij wint wedstrijden voor je. Ik zou blij zijn als hij blijft. Hij heeft nog een contract en ik ga met hem praten."

Quique Setién werd dinsdag ontslagen door FC Barcelona. De Spanjaard werd op straat gezet na de pijnlijke uitschakeling tegen Bayern München (8-2) in de Champions League. "Dat mag niet, ook niet tegen Bayern München. Het was een trieste dag, maar na trieste dagen komen betere dagen", reageerde de coach, die niet wilde ingaan op de vermeende interesse van FC Barcelona in Ajax-middenvelder Van de Beek. "Ik praat niet over individuele spelers en transfers, we kijken naar posities waar we ons kunnen verbeteren."

Ook over de toekomst van Suárez, die gelinkt wordt aan een terugkeer naar Ajax, wilde Koeman niks kwijt. "Messi is een ander verhaal. Ik wil het eerst bespreken met de speler, daarna pas met de pers", aldus Koeman, die ook een vraag kreeg over De Jong. "Het eerste jaar is altijd moeilijk. Hij heeft weleens gezegd dat hij op een andere positie wil spelen. Voor mij is het belangrijk om voor elke speler de juiste plek in het elftal te vinden."

Dat hij het Nederlands elftal zonder eindronde verlaat, doet Koeman pijn. "Toen Barcelona zich in januari meldde, vond ik het niet het moment om te gaan. Er is sindsdien veel veranderd. Er zijn zoveel onzekerheden. Wie zegt dat er volgend jaar het EK met publiek? Dit is de derde kans die ik krijg en dit is het moment om het wel te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen