De Vrij loopt blessure op en keert direct terug naar Internazionale

3 september 2020, 11:08

Slecht nieuws voor bondscoach Dwight Lodeweges: Stefan de Vrij (28) is afgehaakt voor de interlands met Polen en Italië. De centrale verdediger heeft een blessure opgelopen en is daarom donderdag per direct teruggekeerd naar Internazionale. Door de blessure van Matthijs de Ligt had de achterhoedespeler juist uitzicht op een basisplaats in Oranje. Er wordt geen vervanger opgeroepen.

Dat maakt de KNVB bekend. De Vrij speelde in oktober 2018 zijn laatste interland, maar had gezien zijn goede vorm (hij werd verkozen tot de beste verdediger van Italië) en de afwezigheid van De Ligt en Daley Blind goede kans op een plek in de basis. Wie er nu centraal achterin naast Virgil van Dijk staat, is nog niet bekend. Nathan Aké heeft als linkspoot de beste papieren, al kan ook Perr Schuurs zijn debuut gaan maken in Oranje. Joël Veltman zou in theorie ook nog uit de voeten kunnen centraal achterin. 

Teun Koopmeiners, die onderdeel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje, traint vandaag (donderdag) eenmalig met het Nederlands elftal mee, maar wordt in principe niet toegevoegd aan de selectie. De captain van AZ speelt in Alkmaar momenteel ook achterin, maar is van origine middenvelder. 

Lees ook: De Vrij: "Ik ga er niet van uit dat ik nu speel

Het is zeker niet de eerste blessure voor De Vrij, die in het verleden meermaals langs de kant stond met kwetsuren. Mede daarom kwam hij tot 'slechts' 37 interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij driemaal scoorde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen