Zivkovic wil loon leveren, Van de Looi op weg naar Serie B

11 september 2020, 19:35

De terugkeer van Richairo Zivkovic (24, op archiefbeeld) bij FC Groningen is weer een stapje dichterbij. De aanvaller is bereid om salaris in te leveren om een rentree in de Eredivisie mogelijk te maken. "Er moet water bij de wijn worden gedaan, zeker ook vanuit mijn kant. Het salaris van in China kan ik hier niet verdienen. Nét niet."

Dat vertelt hij met een knipoog tegenover RTV Noord. Zivkovic is blij terug te zijn in Groningen. "Het voelt lekker om thuis te zijn en ik wil zeker lekker voetballen", stelt hij tegenover het regionale medium. "Ik ken niet alle ontwikkelingen, maar we zijn een stapje verder. Maar van beide kanten moeten we nog zien hoe het gaat. En we zullen tot oplossingen moeten komen. Mijn club, FC Groningen en ik."

Zivkovic maakte in 2012 als zestienjarige zijn officiële debuut in het shirt van FC Groningen en kroonde zich enkele maanden later tot jongste doelpuntenmaker ooit. Het supertalent dwong vervolgens een transfer naar Ajax af, maar slaagde er niet in om door te breken in Amsterdam. Via verhuurperiodes aan Willem II en FC Utrecht belandde de voormalig jeugdinternational in 2017 bij het Belgische Oostende. Afgelopen seizoen maakte Zivkovic op huurbasis de overstap naar Premier League-revelatie Sheffield United, waar hij het tot vijf invalbeurten schopte. 

Vertrek Van de Looi

Tegenover de mogelijke komst van Zivkovic, staat het aanstaande vertrek van Tom van de Looi. De middenvelder is op weg naar Serie B-ploeg Brescia, vanwege een gebrek aan sportief perspectief. Hij hoeft zeker niet weg, maar kan in Italië een grote(re) rol gaan spelen. Het is niet de enige middenvelder die graag weg wil uit het hoge noorden.

Lees ookHrustic vertrekt: Eintracht en Köln hebben interesse

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen