Gisteren gemist: Rijkaard slaat Oranje af, AZ haalt Karlsson

12 september 2020, 00:30   Bijgewerkt: 11 september 2020, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 11 september.

'Rijkaard gepolst door KNVB, maar bedankt voor Oranje'

Frank Rijkaard (57) is door de KNVB benaderd om de opvolger te worden van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal, maar heeft bedankt voor die functie. De coach die tussen 1998 en 2000 ook al scepter zwaaide bij Oranje ziet een terugkeer in de profvoetballerij niet zitten. Dus moet de Nederlandse voetbalbond doorzoeken.

AZ legt tweevoudig Zweeds international Karlsson vast

AZ heeft zich vrijdag officieel verzekerd van de komst van Jesper Karlsson (22). De tweevoudig Zweeds international komt over van IF Elfsborg en tekent maar liefst een vijfjarig (!) contract in Alkmaar. De centrumspits speelt nog wel een duel in de Zweedse competitie tegen Djurgårdens IF en sluit uiterlijk 28 september aan bij de AZ-selectie.

Cambuur pijnlijk onderuit tegen zeer efficiënt Go Ahead, zege NEC

SC Cambuur heeft vrijdagavond een flinke tik gekregen van Go Ahead Eagles. De ploeg van Henk de Jong kwam door knullig verdedigen al vroeg op achterstand en hikte daar heel het duel tegenaan. Ondanks een enorm veldoverwicht, volgde er een relatief kansloze nederlaag: 0-2 in Leeuwarden. NEC versloeg Jong Ajax, FC Volendam [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372305/volendam-zet-slechte-start-door-omarsson-blijft-maar-scoren/,_blank,verloor van Jong FC Utrecht] en Excelsior won. 

Memphis en Olympique Lyon komen niet tot scoren

Memphis Depay heeft zijn hattrick tegen Dijon van vorige week geen goed vervolg kunnen geven op bezoek bij Girondins Bordeaux. De Nederlander kon vrijdagavond zijn stempel als captain amper drukken op het duel en werd een kwartier voor het einde naar de kant gehaald. Met en zonder Memphis op het veld werd er overigens door beide ploegen niet gescoord.

Gudde: spelers Oranje hebben geen coaches genoemd

Eric Gudde heeft bevestigd dat de spelersraad van het Nederlands elftal inderdaad géén namen heeft neergelegd bij de KNVB. Eerder kwam naar buiten dat Henk ten Cate zou zijn geopperd door de belangrijke spelers van Oranje, maar de directeur betaald voetbal ontkracht dat net als Marten de Roon eerder deed.

Hertha BSC blameert zich in beker, weer verlies Gent

Het zo ambitieuze Hertha BSC heeft een rampzalige start van het seizoen gekend vrijdagavond. De club ging met 5-4 (!) onderuit in de eerste ronde van de DFB-Pokal op bezoek bij Eintracht Braunschweig. De ploeg uitkomend op het derde niveau van Duitsland was te sterk, terwijl ook AA Gent opnieuw onderuit ging in de Jupiler Pro League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen