Van Hooijdonk haalt zijn gram en bezorgt NAC volle buit

14 september 2020 – NAC Breda heeft ook zijn derde wedstrijd in de Eerste Divisie gewonnen. De titelkandidaat herstelde zich maandagavond van een vroege achterstand en versloeg FC Den Bosch met 2-1. Grote man aan Bredase zijde was Sydney van Hooijdonk, die twee keer scoorde.

Van Hooijdonk haalt zijn gram en bezorgt NAC volle buit

Van Hooijdonk begon de wedstrijd op de bank, maar kwam al na twaalf minuten binnen de lijnen. De jonge spits verving nieuweling Mario Bilate, wiens debuut vanwege een blessure kort duurde. Twee dagen geleden schreef BN De Stem nog dat de rol van Van Hooijdonk in Breda uitgespeeld was. Hij zou transfervrij mogen vertrekken omdat hij weinig uitzicht op een basisplaats heeft.

Vlak nadat Van Hooijdonk inviel, kwam FC Den Bosch op voorsprong. Jizz Hornkamp opende de score door een vr tegen de touwen te werken. NAC was niet veel later dicht bij de gelijkmaker, maar een inzet van Mounir El Allouchi eindigde op de paal. Vlak na rust viel de 1-1 alsnog. Uit een hoekschop zorgde de getergde Van Hooijdonk voor de gelijkmaker.

In de slotfase werd het nog mooier voor Van Hooijdonk. Vlak nadat FC Den Bosch naliet op 1-2 te komen, maakte de spits zijn tweede van de avond. Het bleek de winnende te zijn, waardoor NAC zijn honderd procent score behoudt.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd