Vier PSV-fans bestraft voor gooien van munten naar bedelaars

16 september 2020, 15:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is inmiddels even geleden, maar de zaak rond de PSV-fans in Madrid uit maart 2016 is woensdag pas voorgekomen in de Spaanse hoofdstad. Fans van PSV misdroegen zich door bedelaars in het centrum te vernederen door muntjes te gooien. De zaak diende woensdag en de uitkomst is dat vier PSV-fans een celstraf van drie maanden hebben gekregen, plus een boete van 1.500 euro.

De straf is lager dan de eerste eis, aangezien die een jaar celstraf en 600 euro behelsde. De aangeklaagden weten nu dus in ieder geval waar ze aan toe zijn. Het incident in het centrum van de stad vond plaats in maart 2016, toen PSV daar in de kwartfinales van de Champions League speelde tegen Atlético Madrid. Voorafgaand aan dat duel namen PSV-fans plaats op een groot plein in Madrid (Plaza Mayor) om daar in de stemming te komen voor de wedstrijd. Er ontstond een jolige sfeer waarin sommige fans zich misdroegen jegens de bedelaars.

Destijds riep PSV de fans die zich hadden misdragen, op om zich te melden. De vooroordelen hebben inmiddels excuses gemaakt richting de vrouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen