Podolski tipt Frankrijk

8 juli 2006, 00:12

Lukas Podolski denkt dat Frankrijk zondag beslag zal leggen op de wereldtitel. De spits van Duitsland, die vrijdag verkozen werd tot beste jonge speler van het WK, blikt in gesprek met FIFAWorldCup.com alvast kort vooruit op de finale tussen Italië en Frankrijk.

"Ik ga voor Frankrijk", zegt de jonge aanvaller van 1.FC Köln, die na het WK uit zal komen voor Bayern München. Podolski heeft vooral respect voor de manier waarop de Fransen zich langzaam maar zeker in het toernooi geknokt hebben. "Frankrijk heeft de laatste wedstrijden indrukwekkend gespeeld, zeker als je kijkt hoeveel progressie ze geboekt hebben ten opzichte van de groepsfase."

Hoewel vrijwel de hele wereld al naar de 'echte' finale toeleeft, moet Podolski zich nog even richten op de troostfinale. Dat valt niet mee, geeft hij toe. "Natuurlijk is het lastig om volledig gemotiveerd te zijn, we zijn immers teleurgesteld dat we de halve finale verloren hebben. Maargoed, we willen het Duitse publiek graag een mooi toetje geven. We willen nu koste wat kost die bronzen medaille binnenhalen."

Podolski krijgt tegen Portugal de kans om zijn uitverkiezing tot beste jonge speler van het toernooi nog meer glans te geven. Met twee doelpunten zou hij immers zelf nog teamgenoot Miroslav Klose kunnen achterhalen als topscorer van het toernooi. "Daar ben ik niet mee bezig", zegt Podolski echter. "We wilden wereldkampioen worden, dat was ons enige doel. Maargoed, dat ik verkozen ben tot beste jonge speler is natuurlijk heel mooi. Het is lang niet zo mooi als kampioen worden, maar toch", aldus de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen