Biograaf over Zahavi: "Onlangs nog gearresteerd"

3 oktober 2020, 11:31   Bijgewerkt: 3 oktober 2020, 12:13

PSV heeft met Eran Zahavi een bijzonder karakter aan de selectie toegevoegd. De 33-jarige spits uit Israël heeft een rijk verleden, waarin hij vaak onderwerp van gesprek was. In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertelt zijn biograaf Oren Josipovich bizarre verhalen die schuil gaan achter de nieuwe goaltjesdief van PSV.

"Israël kent niet zoveel sterren. Maar om de een of andere reden had ik altijd het gevoel dat Eran een superster kon worden", vertelt Josipovich, die Zahavi al jarenlang volgt. "Hij is een extravert persoon en heeft de uitstraling van een leider. Onlangs werd hij gearresteerd in zijn woonwijk in Israël omdat er te veel lawaai uit zijn woning zou zijn gekomen. Hij vond de gang van zaken enorm onrechtvaardig en dat zie je op beelden ook terug."

Zahavi, die bij zijn PSV-debuut met een doelpunt bijdroeg aan de zege op Rosenborg en plaatsing voor de Europa League, juicht al jaren met schietgebaren. Dat idee werd geboren na de dubieuze overstap die het Hapoel-talent maakte naar rivaal Maccabi Tel-Aviv. "Dat werd hem niet in dank afgenomen", vertelt Josipovich. Zijn huis werd beklad met graffiti en hij werd tijdens onderlinge ontmoetingen veelvuldig uitgefloten. "Op het moment dat hij in een derby scoorde, heeft hij dat gebaar met de pistolen naar de aanhang van Hapoel gemaakt. De stemming werd daardoor grimmiger, maar hij is het blijven doen en nu is het zijn handelsmerk na een goal."

Met de komst van Zahavi had PSV-coach Roger Schmidt vorige week zijn gedroomde spits te pakken. Zahavi groeide de laatste jaen in China bij Ghangzhou R&F uit tot een doelpuntenmachine, met een moyenne waar menig topspits jaloers op zou zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen