Krul: "Druk op Jasper leggen is het enige wat ik kan doen"

9 oktober 2020, 08:33

Tim Krul stond tegen Mexico onder de lat bij het Nederlands elftal, maar weet inmiddels dat Frank de Boer zijn concurrent Jasper Cillessen als de eerste keeper van Oranje ziet. De doelman van Norwich City gaat er desondanks alles aan doen om op de deur te bonken bij Oranje.

Dat de 32-jarige keeper tegen Mexico onder de lat mocht staan, vond hij een eer. "Ik heb een zware tijd achter de rug en dan is de mooiste beloning dat je weer voor je land mag uitkomen", zegt Krul tegen De Telegraaf. "Mooi dat de bondscoach zo veel vertrouwen in me heeft. Je komt om minuten te maken. Na een onwennig begin met wat slordig balverlies, zat ik er later weer lekker in met enkele goede reddingen. Toen zag ik ook de opties aan de bal beter. Jammer dat ik kansloos was bij de penalty van Raul Jimenez. Ik heb talloze strafschoppen van hem bestudeerd de middag voor de interland, maar ik kreeg er geen vat op. Hij is een specialist, die niet naar de bal kijkt en heel lang wacht met schieten. Dat maakt het moeilijk voor een keeper. Desalniettemin was het voor mij persoonlijk een mooie avond."

De Boer heeft een duidelijke voorkeur voor Cillessen, zo sprak hij al uit. "Jasper is mijn eerste keeper. De strijd ligt niet open, maar Tim heeft het goed gedaan tegen Mexico. Er bestaat een kans dat hij zondag onder de lat staat in Zenica tegen Bosnië en Herzogovina, maar alleen als Jasper fysiek niet fit is", sprak de keuzeheer. Krul beseft dat hij zich moet blijven laten zien. "Met de interland tegen Mexico en op training moet ik de druk erop leggen bij Jasper want dat is het enige dat ik kan doen."

Lees ook"De Boer heeft te maken met een zeer complexe keeperskwestie"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen