Van Rhijn: "Natuurlijk was ik het liefst naar Barça gegaan"

16 oktober 2020, 08:19

De carrière van Ricardo van Rhijn zit niet bepaald in de lift. De 29-jarige verdediger was enkele jaren de vaste rechtsback van Ajax en speelde acht wedstrijden in het Nederlands elftal, maar staat sinds kort op de loonlijst bij FC Emmen. "Een verrassing? Dat zullen enkele mensen zeggen, maar voor mij is het een heel bewuste keuze. Een waar ik volledig achter sta."

Na zijn vertrek bij Ajax in 2016 speelde Van Rhijn bij Club Brugge, AZ en sc Heerenveen. Na zijn Friese periode aasde hij op een nieuw avontuur in het buitenland, maar de juiste club kwam niet op zijn pad. "Iedereen weet dat ik daarop hoopte, maar corona heeft z'n impact wel gehad op de voetbalwereld", legt hij tegenover de NOS uit waarom een stap naar het buitenland niet van de grond kwam.

Vlak voor de transferdeadline besloot Van Rhijn zich te verbinden aan FC Emmen. Niet de club waar de rechtsachter jaren geleden van droomde. Hij beaamt dat hij zijn belofte niet helemaal heeft ingelost. "Dat klopt, dat zou je inderdaad kunnen zeggen. Maar dit is het pad dat ik nu bewandel. Natuurlijk was ik vanuit Ajax het liefst naar FC Barcelona gegaan, maar dat is voor een kleine groep weggelegd. Ik moet blij zijn dat ik op dit niveau kan voetballen bij een leuke club."

FC Emmen is trots dat het erin is geslaagd een speler vast te leggen met flink wat Champions League-ervaring. "Daar zijn we heel blij mee. Ik ben nu vier jaar werkzaam bij Emmen. Ik had vier jaar geleden nooit durven dromen dat we ooit zover zouden komen. Het is prachtig om dit mee te maken", lacht trainer Dick Lukkien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen