Berghuis over speeltijd in Oranje: "Natuurlijk wil ik altijd spelen"

16 oktober 2020, 20:23

Steven Berghuis heeft naar eigen zeggen een goede trip met het Nederlands elftal achter de rug de laatste twee weken. Hoewel de buitenspeler van Feyenoord veel over de tong ging en de analytici vonden dat hij een basisplaats had verdiend, blijft hij er zelf rustig onder. "Natuurlijk wil ik altijd spelen. Dat heb ik ook geprobeerd af te dwingen.

Dat vertelt Berghuis tegenover FOX Sports over de afgelopen anderhalve week met het Nederlands elftal. "Het was een leuke trip, al waren de resultaten minder. Maar het was een leuke week met een leuke groep", glimlachte Berghuis, die over zijn optreden tegen Mexico en invalbeurt tegen Bosnië en Herzegovina tevreden was. Tegen Italië werd hij in de basis verwacht, maar kreeg hij geen speeltijd vanwege een aanpassing in de speelwijze. 

Toch wilde Berghuis daar niet te zwaar aan tillen en was hij vooral blij weer honderd procent fit te zijn, nadat hij in de voorbereiding met een zware luchtweginfectie kampte. "Dat is de grootste winst. Ik moet niet vergeten waar ik vandaan kom, ik had niet eens gedacht de eerste competitiewedstrijd te halen", zei Berghuis. Dat lukte de aanvaller wel en scoorde daarin prompt ook nog tweemaal.

"We hebben de goede vorm te pakken, veel doelpunten gemaakt en staan bovenaan. Dat willen we in elk geval vasthouden", aldus Berghuis, die komend weekend tegen Sparta Rotterdam zich opnieuw wil laten zien. "Gas erop en we hebben de absolute drive om de koppositie vast te houden." Door zijn goede optredens werd hij gekozen tot speler van de maand in september.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen