Cocu in moeilijkheden: nieuw verlies na wereldgoal Pedro

16 oktober 2020, 22:40

Phillip Cocu (49) zit in grote problemen. De Nederlandse coach ging vrijdagavond voor de vierde keer in de eerste vijf wedstrijden van het Championship-seizoen onderuit met Derby County. Een wonderschone treffer van João Pedro deed Cocu en consorten de das om tegen Watford (0-1) en zodoende zal de druk op de voormalig PSV-coach alleen maar doen toenemen.

Volgens The Sun moest er vrijdagavond zelfs gewonnen worden om het vege lijf te redden van Cocu. De Nederlander, die vorig seizoen al naast de play-offs om promotie greep bij The Rams, zou serieus onder druk staan ondanks de zege op Norwich City (0-1) in het laatste competitieduel. Opvallend genoeg zou Wayne Rooney in beeld zijn om hem op te volgen mocht het misgaan tegen Watford.

Ondanks die geruchten had Rooney – die een klein kwartier voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker was - gewoon een basisplaats in eigen huis tegen het elftal, waar zomeraanwinst William Troost-Ekong eveneens aan de aftrap verscheen. Cocu startte zonder Nederlanders, nadat Florian Jozefzoon eerder deze week van de hand werd gedaan en Kelle Roos en Mike te Wierik niet (langer) basisspeler zijn.

Mogelijk geldt dat voor de coach binnenkort ook dat het geen Nederlander meer is, want ook de vierde van de eerste vijf Championship-duels werd uiteindelijk verloren, terwijl Derby County in de League Cup ook al werd uitgeschakeld. Tegen Watford ging het overigens erg lang goed, maar een kwartier voor het einde schoot João Pedro op heerlijke wijze de enige treffer van de avond tegen de touwen.

Zorgt de wonderschone treffer ervoor dat Cocu na zijn mislukte avontuur bij Fenerbahçe ook bij Derby County voortijdig moet vertrekken? Vooralsnog zijn de voortekenen bijzonder slecht, is de positie op de ranglijst met drie punten uit vijf duels bijzonder mager en neemt de druk vanuit de media in elk geval met rasse schreden toe. Het programma biedt met twee directe concurrenten Huddersfield Town en Nottingham Forest wellicht enig perspectief: maar gebeurt dat nog met Cocu langs de lijn of het ideale instapmoment voor een nieuwe coach?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen