Slowakije
0 – 5
Spanje
Zweden
3 – 2
Polen

'Oorlog bij Barca over salaris; Frenkie wil wél afstaan'

19 oktober 2020 – Het is onrustig bij FC Barcelona. Het bestuur van de Spaanse topclub is in een felle strijd verwikkeld met de spelersgroep. De directie heeft aan de spelers gevraagd of zij voor de tweede keer salaris willen afstaan om de club financieel bij te staan, maar daar gaat het grootste deel van de groep niet mee akkoord. Frenkie de Jong is als een van de weinige spelers wel bereid om mee te denken.

'Oorlog bij Barca over salaris; Frenkie wil wél afstaan'

De Spaanse krant Marca spreekt zelfs over 'een oorlog' tussen directie en spelers. De voetballers gaven volgens het medium eerder deze week aan niet te willen onderhandelen, maar het bestuur is van mening dat salarisverlaging essentieel is om de club in leven te houden. Barça kampt met zware tekorten door het coronavirus, dat de sportwereld al maanden in de greep houdt.

Directielid Gemma Biosca zou de spelers vandaag een brief hebben gestuurd waarin de club beslag wil leggen op een deel van het salaris. "Er is geen bepaling of juridische reden die het rechtvaardigt om deze maatregelen, op basis van economische oorzaken, aan verschillende onderhandelingtafels te bespreken. Het zou in tegenspraak zijn met het bereiken van een bepaald doel om de levensvatbaarheid van de club te bepalen", zou er in de brief staan.

De meeste spelers kunnen zich niet vinden in de eisen van de club en weigeren mee te werken, maar dat geldt niet voor iedereen. Drie spelers zouden wél bereid zijn de club financieel bij te staan: Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet en Frenkie de Jong.

LaLiga

gerelateerd