Domper voor Bayern: Davies weken afwezig door enkelblessure

24 oktober 2020 – Ondanks de 5-0 overwinning op Eintracht Frankfurt was er niet alleen goed nieuws voor Bayern München-trainer Hansi Flick. Linksback Alphonso Davies viel tijdens het duel uit met een blessure aan zijn enkel. Volgens de oefenmeester zal de Canadees voorlopig niet inzetbaar zijn voor Bayern.

Domper voor Bayern: Davies weken afwezig door enkelblessure

Al na drie minuten was de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt voor Davies voorbij. "Eén gewrichtsband is afgescheurd en in de ander zit een scheur", vertelde Flick op de persconferentie na de wedstrijd. "We verwachten dat hij er zes tot acht weken uit zal liggen." Bayern München heeft met zowel de Bundesliga als de Champions League een zwaar programma voor de boeg. Zo mist Davies onder meer Der Klassiker tegen Borussia Dortmund op 7 november.  Lukas Hernández was tegen Frankfurt de vervanger van Davies en zou zijn plek in kunnen gaan nemen.

Davies zelf heeft na de wedstrijd al snel van zich laten horen. Op Twitter schreef hij: 'Iedereen bedankt voor de lieve berichten. Ik zal sterker terugkomen. Dit is slechts een hobbel op de weg.'

Bundesliga

gerelateerd