Pastoor over Wolfsberger: "Gevaar is dat je niets verwacht"

28 oktober 2020, 16:44

Feyenoord gaat nog een flinke kluif hebben aan Wolfsberger AC, zo verzekert Alex Pastoor. De voormalig oefenmeester van onder meer NEC en Sparta speelde met het Oostenrijkse SCR Altach diverse malen tegen de subtopper en waarschuwt de Rotterdammers voor het gevaar dat op de loer ligt. Met name onderschatting komt volgens Pastoor te vaak voor bij ploegen die in Oostenrijk moeten spelen. 

Dat vertelt de coach in gesprek met RTV Rijnmond. "Het Oostenrijkse voetbal wordt denk ik, zoals ik het ervaar en ik er ook naar keek voorheen, nogal onderschat." Soms is daar reden voor, maar niet altijd. "Hier zie je ook een behoorlijk aantal clubs dat aan de weg timmert op een on-Nederlandse manier. Clubs als LASK Linz en Wolfsberger AC doen dat op hun manier ook, waarbij ze veel pressing spelen als ze de bal niet hebben en dan op momenten gaan jagen", vertelt Pastoor. "En dat doet Wolfsberger ook met succes, het is een relatief kleine club die met wat geld de juiste spelers heeft aangetrokken en daar een goede spelfilosofie omheen heeft gebouwd."

Feyenoord zit in de Europa League-groepsfase met CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Wolfsberger. De laatste club wordt door veel mensen als gedoodverfde nummer vier gezien.  "Die andere teams zijn natuurlijk qua naam bekender en misschien ook kwalitatief sterker. Maar daarin schuilt het gevaar, dat je er misschien niets van verwacht. Dat was ook met LASK Linz en die hebben het zowel PSV als AZ vorig jaar goed moeilijk gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen