AZ koploper in Groep F na zege van Napoli bij Real Sociedad

29 oktober 2020, 23:18

AZ is na de overwinning de trotse koploper van Groep F. Terwijl de Alkmaarders zelf probleemloos wonnen in eigen huis van NK Rijeka, won Napoli op bezoek bij Real Sociedad. In San Sebastián had de formatie van Gennaro Gattuso aan een prachtige treffer van Matteo Politano genoeg voor de overwinning (1-0), al was het enigszins gelukkig bij de treffer.

Nadat AZ vorige week een knappe overwinning had geboekt in Napoli en Real Sociedad diep in blessuretijd bij NK Rijeka won, was de ploeg van Arne Slot op alfabet al de nummer één uit de poule. Daaraan zou aan de 4-1 overwinning in eigen huis vermoedeijk sowieso niets veranderen omdat het flink aan het doelsaldo kon werken, maar in punten heeft het dus een voorsprong opgebouwd op zowel Napoli als Real Sociedad.

Een van richting veranderde pegel van Politano tien minuten na de thee was genoeg voro de belangrijke zege, anders liep de Italiaanse ploeg direct al achter de feiten aan. Het was voor Gattuso bovendien het signaal om onder anderen Dries Mertens en Victor Osimhen te brengen, om de zege uit Spanje mee te nemen. Dat lukte, waardoor AZ koploper is en in punten voor staat op Napoli én Real Sociedad, dat de komende twee duels de tegenstander is.

Uitslag PSV-poule:

Granada - PAOK Saloniki 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen