'VAR-tirade na El Clásico kan Koeman schorsing opleveren'

4 november 2020, 17:09

De woorden van Ronald Koeman na afloop van El Clásico anderhalve week geleden kunnen hem duur komen te staan. De coach hield zich na afloop van de wedstrijd niet in en zei onder meer dat de VAR alleen maar tegen Barcelona wordt gebruikt. De Spaanse tuchtcommissie buigt zich nu over zijn uitspraken.

Dat meldt het Spaanse AS. Het medium stelt dat Koeman volgens nieuwe Spaanse sanctieregels - die beledigingen richting de arbitrage moeten tegengaan - een schorsing van twee tot twaalf wedstrijden kan verwachten. Ook wordt er gesproken van een geldboete. Over maximaal drie à vier weken wordt bekend of Koeman daadwerkelijk bestraft gaat worden.

Het FC Barcelona van Koeman verloor op zaterdag 24 oktober met 1-3 de topper tegen Real Madrid. Sergio Ramos kreeg in dat duel een penalty, wat voor de trainer de druppel was na meerdere wedstrijden van onvrede over de VAR. "Ik begrijp de VAR niet", zei Koeman toen. "Volgens mij wordt het alleen gebruikt tegen Barcelona. We hebben nu vijf wedstrijden gespeeld en hebben de VAR niet één keer mee gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen