Domenech: "Rode kaart was dodelijk moment"

10 juli 2006, 00:07

De WK-finale werd uiteindelijk tóch de wedstrijd van Zinedine Zidane, maar op een andere manier dan hij vooraf gehoopt had. Na zijn benutte strafschop leek hij uit te groeien tot de held van de avond, maar in verlenging zorgde hij voor een dramatisch einde van zijn loopbaan.

{image[245816][right-half][wereldbeker]}Zidane kreeg rood voor een bizarre kopstoot naar Marco Materazzi, juist op het moment dat Frankrijk het duel in handen leek te hebben. Toch weigerde Raymond Domenech, de bondscoach van Frankrijk, zijn vedette na afloop van het duel af te vallen. "Er zijn van die momenten dat de stoppen bij je doorslaan... Ik wil het niet goedpraten maar ik kan het wel begrijpen. Heel jammer, een volstrekt zinloze reactie. Die betreuren wij maar ook Zidane heeft er spijt van."

"Voor ons was het een dodelijk moment. Ik weet niet of Materazzi het heeft uitgelokt door een belediging of zoiets. Maar ik denk wel dat-ie er iets mee te maken heeft gehad. Er moet iets zijn voorgevallen. Ik denk niet dat Zidane zomaar een kopstoot uitdeelt", aldus Domenech.

"Het voetbal zal Zidane missen", was het enige dat de oefenmeester verder nog kwijt wilde. Toch was zijn laatste zin veelzeggend: "Wij misten hem trouwens in de slotfase ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen