Le Guen stuurt Ricksen naar huis

10 juli 2006, 00:59

Fernando Ricksen lijkt zijn krediet bij Paul le Guen, de nieuwe manager van Glasgow Rangers, te hebben verspeeld. De voormalig speler van onder meer AZ en Fortuna Sittard is door Le Guen naar huis gestuurd, vlak nadat de selectie van de Schotse club in Zuid Afrika arriveerde voor een trainingskamp. 

Glasgow Rangers maakte het nieuws via haar officiële website bekend. Volgens manager Le Guen, die in het verleden jarenlang werkzaam was bij Olympique Lyon, heeft Ricksen zich misdragen tijdens de vlucht van de selectie naar Zuid Afrika. "Zijn gedrag was niet te tolereren, het was ongepast en onacceptabel", schrijft de Franse manager op de website.

{image[243268][right-half][Paul le Guen]}"Het past totaal niet bij de manier waarop ik wil dat mijn spelers zich gedragen. Daarom zal Fernando niet deelnemen aan ons trainingskamp in Zuid Afrika", aldus Le Guen. Ricksen zal direct terugvliegen naar Schotland. Of hij daarna weer in genade aangenomen zal worden bij Le Guen, is voorlopig nog niet duidelijk.

Schotse media stellen dat Ricksen zich onder invloed van alcohol heeft misdragen ten opzichte van een stewardess. De verdediger heeft bij de Rangers nog een contract tot medio 2009. Hij kwam afgelopen seizoen weinig in actie wegens een buikspierblessure. Daarom was hij er juist op gebrand dit seizoen weer wat op het veld te kunnen laten zien.

"Ik ben meer gefocused dan ooit", zei hij voor vertrek naar Zuid-Afrika. "Ik ben bijna 30 maar wil graag blijven voetballen en wil het beste uit mezelf halen." Wellicht dat Le Guen nog een kans aan Ricksen wil geven aangezien de speler een moeilijke periode in zijn privéleven doormaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen