Oranje doet zichzelf na rust tekort tegen sterkere Spanjaarden

11 november 2020, 22:37

Frank de Boer moet na vier interlands nog altijd wachten op zijn eerste zege als bondscoach van het Nederlands elftal. Oranje kreeg enorme kansen om Spanje pijn te doen, maar had op basis van de kansenverhouding weinig meer verdiend dan de uiteindelijke 1-1. Daarmee tankte Oranje vertrouwen richting de cruciale duels in de Nations League.

Een bijrol op Old Trafford, daar moet Donny van de Beek het in zijn wittebroodsweken als recordaankoop van Manchester United mee doen. De van Ajax overgekomen middenvelder wordt tot zijn teleurstelling langzaam gebracht en moet in zijn beperkte speeltijd laten zien waarom hij wél een basisplek verdient. Na zijn belangrijke gelijkmaker tegen Italië nam hij met zijn treffer tegen Spanje opnieuw Oranje bij de hand.

Een voorzet van Owen Wijndal ging aan iedereen voorbij, behalve aan Van de Beek. De middenvelder stond geduldig te wachten op de bal, die hij koelbloedig tegen de touwen schoot. Daarmee bepaalde hij al kort voor rust de eindstand. Het was de vierde interland onder De Boer, die met drie remises en een nederlaag nog altijd wacht op zijn eerste overwinning.

De bondscoach koos tegen Spanje voor een ploeg die - zeker in aanvallend opzicht - erg op het elftal kan lijken dat zondag de strijd aangaat met Bosnië. Memphis Depay, Luuk de Jong en Steven Berghuis vormden de aanval, terwijl Donny van de Beek op het middenveld stond met Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. Achter hen beleefde Marco Bizot zijn vuurdoop onder de Oranje-lat.

Ondanks de snelle gelijkmaker van Van de Beek na de thee, was het vooral Spanje dat aanspraak maakte op de zege. Grote kansen waren er voor Marco Asensio, Koke én Adama Traoré, maar zij faalden oog in oog met de redelijk debuterende Bizot. Zelf kreeg Oranje de grootste kansen om er met een zege vandoor te gaan. Eerst faalde Memphis Depay met een reuzenkans de Spaanse goalie te verschalken, terwijl Luuk de Jong en Ryan Babel in extremis grote kansen om zeep hielpen.

Oranje deed in ieder geval redelijke zaken in aanloop naar de belangrijke Nations League-duels tegen Bosnië en Polen. Naast het feit dat er vertrouwen kon worden getankt, sprokkelde Oranje wat extra FIFA-punten. Die zijn belangrijk in de strijd om een ticket als groepshoofd op het WK 2022. Een gemiste kans dus, voor het Nederlands elftal. Tegen Bosnië (zondag) en Polen (woensdag) krijgt Oranje de kans zich te revancheren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen