'Van Bommel geen haalbare optie bij Fortuna Sittard'

12 november 2020, 17:50

Mark van Bommel wordt niet de opvolger van Kevin Hofland bij Fortuna Sittard. Volgens Voetbal International geldt de clubloze trainer intern bij de Limburgse club niet als een haalbare optie. Fortuna Sittard gaat in eerste instantie voor een Nederlandse opvolger voor Hofland, maar de komst van een buitenlandse trainer wordt ook niet uitgesloten.

"Maar ook in dat geval streven we naar iemand die past bij de club, de organisatie en de ambities", laat algemeen directeur Ivo Pfennings weten. Hij bracht Hofland woensdagochtend het slechte nieuws. "Ik had de hele nacht aangehikt tegen die paar zinnen die ik moest zeggen. Toch kreeg ik ze met moeite uitgesproken. Het is gewoon een heel lastige situatie. Ik ken Kevin al vanaf de jeugd. We hebben zoveel meegemaakt, zijn vorig jaar nog samen naar de uitvaart van Fernando Ricksen in Glasgow geweest… Maar dit is voetbal. We moeten door."

Pfennings wil graag iets rechtzetten. In het woensdagochtend verspreide persbericht viel te lezen dat Fortuna in de afrondende fase was met de opvolger van Hofland. "Wat er had móeten staan is dat we een aantal kandidaten hebben geselecteerd met wie wij de gesprekken aangaan. Door miscommunicatie, in de snelligheid, is het helaas wat anders geformuleerd. Maar laat ik nog een keer duidelijk zeggen: voor het ontslag van Kevin hadden we nog niet met andere trainers gesproken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen