AZ sinds 2004 hofleverancier Oranje-debutanten: "Mooi"

13 november 2020, 08:37

Niet Ajax, PSV of Feyenoord is de clubs die de laatste jaren de meeste Oranje-debutanten afleverde, maar AZ. Na de eerste minuten van Marco Bizot in Oranje staat het aantal debutanten uit Alkmaar op 23 sinds 2004 en geen club deed dat vaker. Het zorgt voor gepaste trots bij technisch directeur Max Huiberts. "Het is mooi dat wij zoveel spelers aan Oranje leveren. En ook bijzonder."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Het was goed om te zien dat Marco prima keepte en Calvin Stengs goed inviel. Owen Wijndal speelde uitstekend", vond de technische man, die zag dat Myron Boadu ditmaal deel uitmaakt van Jong Oranje. "Het mooie is dat er altijd werd gezegd dat je bij een traditionele topclub, dus Ajax, PSV of Feyenoord, moet spelen om bij Oranje te komen. Hieruit blijkt dat dat niet zo is."

Het 'nadeel' voor AZ is dat alle spelers opeens volop in de spotlights staan. "Maar ze zijn geduldig. Ooit gaan ze, maar ze weten wat er nodig is om straks ook te slagen in het buitenland", verwacht Huiberts, die niet bang is dat ze naast hun schoenen gaan lopen. "Ik heb dat de vorige keer ook niet gemerkt. Het zijn allemaal nuchtere, zelfverzekerde jongens."

Tim de Cler, Joris Mathijsen, Demy de Zeeuw, Stijn Schaars, Barry Opdam, Guus Til, Koopmeiners, Stengs, Boadu, Wijndal, Bizot, Wout Weghorst, Vincent Janssen, Danny Koevermans, Barry van Galen, David Mendes da Silva, Martijn Meerdink, Kew Jaliens, Henk Timmer, Ron Vlaar en Jan Kromkamp maakten onder anderen hun eerste minuten in Oranje bij AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen