AZ-middenvelder Midtsjø hoeft niet in quarantaine in Nederland

17 november 2020, 12:00

AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø hoeft bij zijn terugkomst in Alkmaar niet in langdurige quarantaine. Door een besmetting bij de nationale ploeg van Noorwegen werd de gehele selectie vervangen en ook geadviseerd om alle andere spelers in quarantainte te doen. Dat is in Nederland echter niet verplicht, waardoor AZ dat advies zal negeren. Anders zou dat voor veel meer internationals moeten gelden. 

Dat vertelt een woordvoerder tegenover De Telegraaf. "We handelen conform de Nederlandse richtlijnen", licht de woordvoerster van de Alkmaarders toe tegenover het dagblad. Midtsjø is alweer teruggekeerd in Nederland en traint zelfs al weer mee bij de selectie van Arne Slot. Hij heeft derhalve dus wel een negatieve test afgelegd, al zegt dat gezien de incubatietijd niet alles. 

Lees ookEredivisie-spelers blij met oproep bij bizarre situatie Noorwegen

De oefenmeester is wel op zijn hoede voor het virus, zo stelt hij in de ochtendkrant. "Het is en blijft een voorlopige schijnveiligheid. Als de spelers vrijdag teruggekomen, worden getest en negatief zijn, gaan zij het trainingsveld op. Maar dat wil niet zeggen dat er op zaterdag niet eentje besmet is", weet hij. En dat geldt ook voor Midtsjø, die eerder terugkeerde en daarom nog eerder 'veiliger' is dan sommige internationals van Nederland.

"Als de jongens door Babel besmet zijn, kan het tien dagen duren voordat het bij hen een positieve test oplevert. Daarom duurt een quarantaine ook tien dagen. Pas na tien dagen weet je zeker of jongens die in contact zijn geweest met Babel, Vilhena of Omar Elabdellaoui wel of niet negatief zijn", aldus de coach. Het is echter onmogelijk om alle internationals eerst tien dagen in quarantaine te zetten, omdat ze dan drie wedstrijden zouden missen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen